Zero waste – där inget går till spillo

Vi är glada och stolta att presentera ännu en av våra talare till Miljö- och Kemidagarna 2019, Rowan Drury.

Vi är glada och stolta att presentera ännu en av våra talare till Miljö- och Kemidagarna 2019, Rowan Drury. Föreläsningen Ett skräpfrittliv – Zero waste för nybörjare riktar sig till alla som är intresserade av att personligen göra skillnad och minska sitt ekologiska fotavtryck.

I 2016 Rowan öppnade Sveriges första förpackningsfria butik, Gram, i Malmö. Idén bakom butiken kom från hennes egna erfarenheter att leva «zero waste» – med så lite skräp som möjligt. Rowan och hennes butik har uppmärksammats runt om i landet av bland annat SVT och Sydsvenskan och dessutom vunnit flertalet priser, däribland Malmö Stads Näringslivspris  2018.

 

I dagens samhälle är de flesta individer medvetna om att vi producerar för mycket skräp som påverkar natur och klimat. Att ta eget ansvar och minska sitt eget kan dock kännas överväldigande och hopplöst. Det kan vara svårt att veta vart man som individ ska börja. I denna föreläsning kommer Rowan Drury att berätta hur man  kan byta dina vanor i den lättaste sätt och prata om hur små saker kan göra stor skillnad.

 

 

TILL NYHETSARKIV